Pentru ca primăvara îşi intră, în sfârşit, în drepturi, am decis să realizez încă un book tag primăvăratic, Spring Flowers Book Tag, în care să recomand titluri care, sper, să fie interesante pentru voi şi să vă stârnească interesul. Am lăsat, de asemenea, recenziile cărților prezentate pentru cei care sunt interesaţi.
Narcisă – O carte despre o iubire neîmpărtășită
Nu am reuşit să găsesc o carte despre o astfel de iubire, în special pentru faptul că majoritatea cărţilor au finaluri în care care iubirea este descoperită, într-un fel sau altul. Dar am ales cartea „Ugly Love” de Colleen Hoover deoarece personajele încep o relaţie fizică unde sentimentele apar pe măsura timpului petrecut împreună. Atât Tate Collins cât şi Miles Archer sunt personaje destul de marcate de trecut însă Miles este cel care trebuie să se împace cu demonii trecutului pentru a se salva pe sine şi viitorul sau alături de Tate.
Degețel – O carte pe care te-ai prefăcut că ai plăcut-o
Nu ştiu, neapărat dacă m-am prefăcut că nu îmi place o carte. Cred că am ales să fiu mai mult diplomata decât să spun pur şi simplu că nu îmi place. Aici aş putea adăuga câteva cărţi dar mă gândesc la cea mai recentă şi aceasta este „Fata cu vise alb negru” de Andreea Russo. Cartea se vrea un anumit stil însă este o cu totul altfel de zona în care s-ar încadra mai bine. Cred doar ca stilul poliţist nu este abordat într-un mod acceptabil pentru iubitorii genului.
Liliac – O carte despre prima iubire
Nici nu mă gândesc să vorbesc despre altă carte în acest caz decât una dintre cărţile mele preferate, „Eleanor şi Park” de Rainbow Rowell. O carte dureroasă, plină de magie, simplitatea primei iubiri, dramele din sânul familiei şi dorinţa de a păstra singurul lucru bun din viaţa ta departe de restul relelor ce l-ar putea distruge.
Nu am citit multe asemenea cărţi dar cred că aici pot încadra „Oscar şi tanti Roz” de Éric-Emmanuel Schmitt care este o carte frumoasă dar cu un final dureros, trist şi care îţi îngenunchează sufletul. Desigur, ni se precizează de la început ce se va întâmpla dar este atât de furat de întreaga acţiune a cărţii încât pur şi simplu ignori avertizările care ţi se trimit.
Bujor – O carte care te-a făcut să te simți rușinat/ă
„Povestea lui O” de Pauline Reage, fără doar şi poate, din cauza faptului că a fost printre primele cărţi erotice pe care le-am citit. Acum, uitându-mă în urmă, mă gândesc la faptul că acea carte nu vorbeşte despre normal, sexualitate, relaţii sănătoase sau iubire. Cartea vorbeşte despre dependenta, nulitate, îngenuncherea cuiva şi folosirea iubirii ca pe o armă menită să domine şi să sugrume fiinţa.
Lalea – O carte cu cea mai frumoasă declarație de dragoste
Nu mă pot gândi la nicio altă carte mai profundă în acest sens decât „P.S. Te iubesc” de Cecelia Ahern unde, chiar în ciuda bolii şi morţii înseşi, Gerry o învaţă pe Holly cum să supravieţuiască. Printr-o „listă“ alcătuită din zece scrisori, Gerry o ajuta, de dincolo de moarte, să ia viaţa de la capăt. Vegheată ca de un înger păzitor, Holly devine puternică şi independentă, reuşind, din nou, să zâmbească şi chiar să iubească.
Brândușă – O carte care te-a făcut să râzi cu poftă
Chiar dacă titlul pare morbid, cartea este cât se poate de frumos scrisă şi stârneşte râsul. „Poate astăzi nu omor pe nimeni” de Randa Ghazy este o carte scurtă şi extrem de amuzantă pe care o poţi lectura într-o zi. Titlul, de altfel, sugestiv dar şi coperta extrem de interesant aleasă m-au intrigat. Aşadar am decis să îi dau o şansă. Şi nu am de ce să regret.
Panseluță – O carte care te-a făcut să te gândești la un subiect important sau intens
A început, fără doar şi poate, cu „Printre tonuri cenuşii„ de Ruta Sepetys şi de atunci a continuat cu alte cărţi având acelaşi subiect la bază. Am început această carte într-o frumoasă seară de 10 iulie. Până la ora 6 în dimineaţa zilei de 11 iulie, am reuşit să termin de citit cele 320 de pagini. Mă uitam la carte plângând, fiind încă şocată de cele citite şi cu gândul la străbunicul pe care nu l-am văzut niciodată, care nu şi-a văzut copiii crescând şi nu şi-a putut proteja soţia.
Sunt multe cărţi care îmi vin în minte când vine vorba de acest subiect dar voi alege „Cea mai frumoasă carte din lume” de Éric-Emmanuel Schmitt. Carte spune poveştile a opt femei. Opt texte cu o profundă încărcătură emoţională şi cu aceeaşi măiestrie de a diseca spiritul feminin cum ne-a obişnuit autorul. De fapt, fascinant în toate cele opt texte este faptul că toate cele opt femei, de vârste diferite, cu educaţii diferite şi provenind din medii diferită sunt într-o continuă căutare a unei singure esenţe pentru a trece prin viaţă. Fericirea, goana după aceasta şi dorinţa de a se desăvârşi ca fiinţe, reprezintă punctele comune ale protagonistelor cărţii Cea mai frumoasă carte din lume.
Sper ca aceste titluri să fie interesante şi să vă stârnească interesul spre o viitoare lecturare. Sunt curioasă ce alte cărţi aţi asociat cu aceste detalii.
No Comments