Pentru ca şi anul acesta a început cu o multitudine anunţuri în legătură cu noi apariţii în cadrul editurilor româneşti, am zis că nu ar fi rău să aştept cu lista mea de cărţi de citit în 2021 până acum pentru a-mi seta lista de cărţi pentru anul acesta. Nu am început listă în primele zile ale anului din simplul fapt că ştiam că vor apărea ceva spoilere în cadrul unor edituri mari şi am vrut, neapărat, să văd ce ni se pregăteşte. Deja am adăugat câteva titluri la lista mea de cărţi de citit în 2021.
Anul acesta mi-am setat un număr de 40 de cărţi pe care vreau să le citesc în 2021. În 2015 le-am depăşit pe cele 50 setate cu 10 iar în 2016 cu 23. În 2017 am citit doar 40 de cărți, fiind ocupată cu schimbarea țării de reședința, stabilirea în Anglia și tot ceea ce ține de acest fapt iar. În anul 2018 am reușit să citesc 47 de cărți, ceea ce înseamnă cu două cărți mai mult decât îmi propusesem inițial. În anul 2019 am reuşit să citesc nu mai puţin de 53 de cărţi, cu 8 mai multe decât îmi propusesem iniţial. În anul 2020 care a venit cu toate ale sale, am reuşit să citesc 52 de cărţi, cu 7 mai multe decât cifra propusă. Nu este mult dar pentru mine, personal, reprezintă o victorie. Anul acesta va fi ceva mai aglomerat pentru că mi-am setat câteva ţinte personale şi profesionale dar nu voi renunţa la pasiunea pentru lectură şi mă voi bucura de cărţile pe care le voi aduce de acasă, achiziţionate în ultimele câteva luni ale anului trecut.
Aşadar era firesc să încep anul cu o listă de 10 cărţi pe care îmi doresc să le citească în anul ce tocmai a început, deci, în 2020 aş vrea să citesc următoarele cărţi:
-
„Un caz foarte straniu: doctorul Jekyll și domnul Hyde” de Robert Louis Stevenson face parte din noua colecţie a Editurii Art, „Clasici ilustraţi”. Colecţia vine împachetată în coperte cartonate, ediţiile sunt ilustrate şi mult mai interactive. Întotdeauna mi-am dorit să citesc câteva dintre cărţile clasice dar niciodată nu ajungeam la ele. Până acum.
- „Frankenstein de Mary Shelley„ face parte din aceeaşi colecţie a Editurii Art, „Clasici ilustraţi”. Este pe această listă din acelaşi motiv menţionat anterior.
- „Biblioteca de la miezul nopţii„de Matt Haig pe care am avut norocul să o achiziţionez în ediţie limitată conţinând un capitol extra şi semnătura autorului. Nu este prima carte a autorului pe care o citesc şi, cu siguranţă, nu va fi ultima. Stilul său şi modul în care abordează sănătatea mintală mi se par fascinante.
- „The Invisible Life of Addie LaRue” de V.E. Schwab încă nu a apărut la noi dar eu am primit-o în urma abonamentului Illumicrate. Am ales-o deoarece mă duce cu gândul la o altă carte a lui Matt Haig, „Cum să opreşti timpul„, datorită unor asemănări descoperite între cele două poveşti.
- Acolo unde cântă racii de Delia Owens pentru că am văzut că a încântat foarte mulţi oameni pe care îi admir şi îi urmăresc.
- Ajută-mă să nu dispar, ultima carte a Petronelei Rotar. Deşi ultima carte pe care am citit-o a fost extrem de sensibilă dar foarte repetitivă, m-am gândit că vreau să văd evoluţia scriitoricească a autoarei.
- „Verity” de Coleen Hoover care nu ar fi prima carte pe care o citesc, aparţinând autoarei. La fel ca alte romane aparţinând lui Coleen Hoover, acesta are în spate subiecte delicate precum viaţa de familie în spatele uşilor închise, secrete care pot distruge vieţi şi iubirea care apare în cele mai nepotrivite momente.
- „Un apartament la Paris” de Guillaume Musso, continuarea cărţii „Chemarea îngerului” unde o reîntâlnim pe Madeleine înapoi în Franţa unde revine pentru a-şi alina rănile. Redescoperim amprenta lui Musso şi ne îndrăgostim, iremediabil, de personajele sale.
- „Kingdom of the Wicked„ de Kerri Maniscalco, cea de-a doua serie a autoarei pe care o încep, după seria „Stalking Jack the Ripper” şi abia aştept să descopăr noi personaje şi poveşti. Cartea încă nu a apărut încă în România, din păcate
- „A Deadly Education” de Naomi Novik care a venit, de asemenea cu Fairiloot şi nu este apărută în România. Mă interesează atât de mult deoarece povestea îmi dă un vibe similar cu Harry Potter şi sunt curioasă cum se va dezvolta.
Cam aceasta este o parte din lista de cărţi, în cazul meu, pentru 2021, pe lângă alte cărţi pe care abia aştept să le devorez pentru că lectura este cel mai frumos mod de relaxare. Sper ca, măcar anul acesta, să pot bifa fiecare carte. În fiecare an obișnuiesc, parcă, să cumpăr și să citesc alte cărți iar cărțile din această listă se pun „la păstrare”. Voi ce cărţi v-aţi propus să lecturaţi în anul 2021? Există vreo carte în lista mea care v-a atras atenţia? Chiar sunt curioasă ce mai citiţi voi.
No Comments