Seize them – Prinde-i

2 aprilie 2024

Am urmarit noul film britanic de comedie Seize them sau Prinde-i, cum a fost tradus în România, în avanpremiera în cinematograful local.

Seize them - Prinde-i

Marea Britanie a Evului Mediu Întunecat, Seize them spune povestea reginei Dagan care este răsturnată de o revoluție condusă de Umila Joan. Regina devine o fugară pe pământul ei și trebuie să se confrunte cu greutăți și pericole în timp ce pornește într-o călătorie pentru a-și recâștiga tronul.

Filmul mi-a stârnit interesul datorită similitudini cu alte filme din aceeași zona. Filmul seamănă foarte mult cu alte filme care doresc combinarea istoriei, comediei și autoironiei. Poate și pentru că îl avem pe Nick Frost în cast pe care, personal, îl știu din filmul Istorii Teribile (Horrible Histories).

Filmul o are în prin plan pe Regina Dagan, jucată de actrița Aimee Lou Wood pe care fanii Netflix o cunosc foarte bine din serialul Sex Education. Regina Dagan este portretizată ca fiind această conducătoare incapabilă, slabă și care a fost crescută de un tiran (regele precedent, tatăl lui Dagan) și care este incapabilă să conducă țara. Este, așa cum vedem și în alte parodii, această floricică delicată care nu are habar de problemele oamenilor simpli din regat, răsfățată și ignorantă și care ii înfurie pe locuitori până în punctul în care se naște o răscoală în regiune.

Seize them - Prinde-i

Nu ni se spune, exact, ce urmarea Umila Joan din detronarea reginei sau care era planul măreț pe care îl avea odată ajunsă la putere, din păcate. Toate momentele în care ni s-ar fi putut prezenta o rememorare a vieții sale, caracterul sau ceea ce a împins-o să ajungă în acel punct sunt complet ignorate. Cumva, pare ca toată distribuția conspiră în a-i da o lecție de viață reginei înainte de a o reprimi în rândurile lor.

Distribuția este buna și filmul are câteva momente amuzante, dar scenariul pare a fi un film pentru copii în care s-au adăugat înjurături și violență în ultimul moment, fără a schimba nimic altceva, ceea ce îi dă un ton incoerent. E greu să empatizezi cu personajele pentru că nu ajungi să le cunoști, nu cu adevarat. Acțiunea pare mai mult tipul călătorie, aici se întâmplă asta și apoi mergem aici și trebuie să facem asta.

Filmul este mai mult amuzant decât hilar fără prea multă profunzime sau învățături. E genul de film la care nu trebuie sa te concentrezi prea mult ca să îți dai seama ce se întâmplă. Nu este vreo capodoperă sau cel mai amuzant film și nu consider că este genul de producție de urmărit în cinematografe. Este genul de film de duzina pe care l-ai putea urmări într-o seară pe o platformă de streaming.

Seize them - Prinde-i

Singurul lucru care mi s-a părut foarte aproape de realitate și pe care l-am tot văzut de-a lungul istoriei umanității este acela ca nu contează din ce zona provii, care ți-a fost viața sau cât de mult crezi că vei schimba ceva, fiecare om simplu care dă de gustul succesului, puterii și ambiției exacerbate ajunge, într-un fel sau altul, corupt, lipsit de scrupule și nemilos. În mai multe cazuri decât avem modele care chiar au schimbat ceva în bine odată ajunși la putere, majoritatea oamenilor ajung să devină tiranii pe care i-au doborât odată ajunși locul lor.

Sper să aveți o vizionare plăcută dacă sau când veți decide să urmărit această comedie perfecta pentru a fi urmărită la sfârșitul unei zile pline.

Partajează asta:

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.