Cărţi de citit în 2016

10 ianuarie 2016

În prima zi a acestui an am prezentat o listă, mai mult, de zece cărţi pe care le-am citit în anul 2015 şi care mi-au plăcut, din diferite motive pe care le-am menţionat în acel articol. Aşadar, azi, am decis să accept provocarea dragelor mele colege bloggerite de la Literatura pe tocuri de a face un top 12 cărţi pe care bloggerii devoratori de cărţi doresc să le citească în anul 2016. Deşi vă fi un an greu, pe lângă cele două sesiuni, urmează licenţa şi admiterea la master, mi-am propus să citesc minim 50 de cărţi în 2016. În 2015 am reuşit să citesc 60 de cărţi, cu zece mai multe decât cele propuse iniţial şi acest fapt m-a bucurat nespus. Am reuşit să devin mai echilibrată şi, de asemenea, mai ordonată în ceea ce priveşte cărţile pe care le citesc.

Aşadar, în 2016 aş vrea să citesc următoarele cărţi:

 1. Biblia pierdută de Igor Bergler pe care mi-am achiziţionat-o de Crăciun şi care abia aşteaptă să iasă din ţiplă pentru a îmi prezenta un univers nou de posibilităţi. Desigur, am auzit lucruri bune despre aceasta şi mi se pare cu atât mai interesantă cu cât iubesc istoria, pe care o şi studiez, de altfel în facultate.
 2. Adulter de Paulo Coelho pe care o am, de asemenea, primită cadou dar de Moş Nicolae şi care mă aşteaptă cuminte în bibliotecă.
 3. Umbra vântului de Carlos Ruiz Zafon pe care, de asemenea, o am în pachetul cadou de Crăciun. Mi-a plăcut, la nebunie, Marina şi era musai să îmi achiziţionez o altă carte a acestui autor care m-a cucerit iremediabil.
 4. Prizonierul cerului de Carlos Ruiz Zafron pentru că această carte definitivează trilogia „Cimitirul cărţilor uitate” alături de Marina şi Umbra vântului.
 5. Marile speranțe de Charles Dickens pentru că vreau să revin la literatură rusească, în special după ce am lecturat cartea 69 de motive stupide să te apuci de citit căreia îi voi face, curând, recenzia.
 6. De vorbă cu Emma de Vitali Cipileaga pentru că s-a vorbit atât de mult şi atât de frumos despre această carte încât îmi este imposibil să nu fiu curioasă cu privire la secretele ascunse între coperte.
 7.  Cum să te îndrăgostești de Cecelia Ahern datorită faptului că îmi place modul în care scrie autoarea şi am citit alte trei cărţi ale acesteia.
 8. Oraşe de hârtie de John Green pe care am primit-o printr-un schimb de cărţi şi aşteaptă din toamnă anului 2015 în bibliotecă.
 9. Aşteaptă-te la miracole de Joe Vitale pe care mi-a recomandat-o un prieten foarte bun, în urmă cu câteva zile, şi care mi-a stârnit interesul imediat.
 10. Calatoria de Brandon Bays pe care am câştigat-o undeva spre finele anului 2014 şi pe care, încă, nu am avut curajul să o citesc până acum.
 11. Prea multă fericire de Alice Munro pe care îmi tot promit să o citesc de vreo doi ani. Cred că în 2016 i-a venit rândul.
 12. Dragă viaţă de Alice Munro pe care am primit-o de la unul dintre bloggerii olteni cu ocazia blogmeetului din luna decembrie la care am organizat Secret Santa.

Cam aceasta este lista de cărţi obligatorii, în cazul meu, pentru 2016, pe lângă alte cărţi pe care abia aştept să le devorez pentru că lectura este cel mai frumos mod de relaxare. Voi ce cărţi v-aţi propus să lecturaţi în 2016? Există vreo carte în lista mea care v-a atras atenţia? Chiar sunt curioasă ce mai citiţi voi pentru a-mi mări lista de cărţi pe care să le citesc în 2016.

Partajează asta:

2 Comments

 • TSBogdan 10 ianuarie 2016 at 21:07

  Eu am câteva cărți „obligatorii” rămase de anul trecut. 😀 În rest citesc ce prind, ce găsesc interesant pe moment. Ca astea: https://mortladatorie.wordpress.com/lectio-commentarius/ !

  • Ianolia 10 ianuarie 2016 at 21:27

   Eu mi-am propus, anul trecut, sa citesc minim 50 de carti. Am reusit 60 si sper ca si anul acesta sa lecturez cartile pe care mi le-am propus. Numai timpul sa imi permita. Sa ai spor! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.