Peppermint: Gustul Răzbunării

12 martie 2019

„Peppermint: Gustul Răzbunării” a apărut, de curând, pe Amazon Prime, un fel de platforma asemănătoare Netflixului inclusă într-un abonament oferit de Amazon. Filmul o are în prim plan pe Riley North (Jennifer Garner), mama unei fetiţe, soţia iubitoare a unui soţ muncitor şi stâlpul care ar face orice îi stă în putere pentru a-i proteja pe oamenii iubiţi din viaţa sa.

Dacă ne gândim la mame, indiferent de specia despre care discutăm, ştim că femelele au un fin instinct care le une în gardă oricând simt pericolul, nedreptatea sau când cineva le face rău puilor lor. Nici Riley nu face rabat de la această regulă nescrisă şi odată cu execuţia familiei sale la comanda unui dealer de droguri cu influente puternice, este determinată să-i caute dreptatea.

După ce sistemul legal muşamalizează crimele şi aproape o încuie într-o instituţie menită să-i ajute pe acei pacienţi care suferă traume emoţionale puternice sau boli mintale, Riley, cu toată durerea, frustrarea şi şocul iniţial al celor întâmplate, decide să-şi ia dreptatea în propriile mâini şi începe o campanie menită să-i pedepsească pe toţi cei responsabili, într-un fel sau altul, de moartea familiei sale.

Deşi marea problemă a filmului este faptul că nu menţionează, clar, ce s-a întâmplat în perioada în care Riley a dispărut, pregătindu-se pentru o răzbunare minuţioasă şi o avalanşă de morţi lăsate în urma să, filmul îmi aminteşte, cumva, de „John Wick„. Desigur, faptul că informaţiile sunt puţine spre deloc, face filmul să devine o piesă subţire dintr-un puzzle măreţ şi îi ia din statutul meritat de film de acţiune şi drama psihologică.

Acţiunea este cât se poate de previzibilă iar povestea are o mare lipsă de plauzibilitatea. Desigur că respectivul cartel are în compoziţie mexicani/columbieni cu tot ceea ce înseamnă acest tip de carteluri. Şi din cauza tuturor serialelor apărute în ultimii anii, precum „Narcos„, te aştepţi să ai în compoziţie mafioţi spânzuraţi de o roată Ferris, într-un parc de distracţii. De asemenea, avem acei poliţişti murdari, corupţi care doar pentru bani şi poziţii mai bune devin asociaţi în grupări mafiote dubioase. Dar marea problemă rămâne faptul că personajul principal revine după cinci ani de absență cu o pregătire militară fantastică, armament, date informatice confidenţiale şi o sete de răzbunare greu de stăpânit.

În altă ordine de idei este un film de acţiune având toate elementele esenţiale genului, cadrele sunt interesante, unele extrem de bizare aşadar am râs cu gura până la urechi dar ideea filmului, ca un criminal nu devine criminal din propria iniţiativa şi se opreşte odată ce şi-a încheiat misiunea devine destul de conflictual cu realitatea cotidiană doar pentru că personajul lui Garner este cât se poate de admirabil şi plin de carisma, aşa cum actriţa ne-a obişnuit.

Partajează asta:

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.