Festivalul International Shakespeare Craiova, 14 – 23 aprilie 2016

1 aprilie 2016

Ediţia a X-a a Festivalului Internațional Shakespeare se desfăşoară sub semnul celor 400 de ani de la trecerea în neființă a marelui dramaturg. Momentul este marcat pretutindeni în lume prin diverse manifestaţii, dar doar la Craiova se reunesc artiști din cele 4 colţuri ale lumii, propunând publicului unele dintre cele mai interesante și diferite viziuni ale operei sale într-un festival care vă va capta, cu siguranţă, atenţia.

 

Festivalul International Shakespeare

În cele 10 zile de festival, veţi întâlni, printre alții, actorii trupei Abrahamse & Meyer Productions, singura companie de teatru clasic independent  din  Africa de Sud. Aceştia vor pune în scenă una dintre cele mai vechi reprezentații consemnate ale piesei Hamlet, din timpul vieții lui Shakespeare, ce a avut loc pe coasta de Est a Africii de Sud când, în 1608, echipajul navei Red Dragon (Dragonul Roșu) aparținând Companiei Indiilor Orientale, a jucat Hamlet la bordul navei. Această reprezentație istorică servește ca inspirație pentru producția realizată de regizorul Fred Abrahamse. Spectacolul se va juca vineri, 15 aprilie, ora 20:00, la Casa de Cultură a Studenţilor.

O apariție orientală la Festivalul Shakespeare din Craiova este cea a Teatrului Kasbah Arghya din India, ce va prezenta spectacolul Macbeth Badya, în regia lui Manish Mitra. Manish Mitra este unul din cei mai cunoscuţi regizori de teatru din India. Este considerat drept creatorul unui nou limbaj teatral şi a unei metodologii de pregătire a actorului, găsind inspiraţie în diversele arte performative ale sudului Asiei, atât din cele tradiţionale cât şi din spiritul folk. Spectacolul se va juca vineri, 15 aprilie, ora 12:00 la Departamentul de Teatru al Universităţii din Craiova.

Festivalul International Shakespeare

În foaierul Naționalului craiovean, spectatorii vor putea admira, pe tot parcursul Festivalului, lucrările artistei Oana Maria Cajal, stabilită la Montreal de peste 20 de ani. Autoarea mai multor piese de teatru montate peste ocean, premiată pentru dramaturgie de UNITER, Oana Maria Cajal a devenit în ultimul timp, un artist plastic foarte cunoscut și apreciat. “SHAKESPEARE AD INFINITUM“ este titlul expoziției care va fi vernisată atât la București, pe 12 aprilie, ora 14:00, la  Galeria Senso, dar și la Craiova pe 14 aprilie, ora 19:00, în Foyerul Teatrului Național “Marin Sorescu”.

Programul complet al Festivalului, imagini și alte informații despre trupele invitate pot fi găsite pe site-ul

Shakespeare.tncms.ro sau pe pagina de Facebook

Detalii despre bilete și rezervări:

  • Agenția Teatrului Național “Marin Sorescu”, str. A.I. Cuza nr. 11, Telefon – 0251 413 677.
  • eventim.ro
  • Agențiile de bilete ale instituțiilor partenere

Partajează asta:

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.