Vanilla Skype la Craiova şi nu numai

3 septembrie 2016

Vanilla Skype

Teatrul Act și Asociația T.E.T.A. ne invită la evenimentul teatral Vanilla Skype, o formă artistică a unei colaborări de zece ani , în cadrul Festivalului Național de Teatru Tânăr Ideo Ideis.

Vanilla Skype e un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, care reunește două direcții aparent incompatibile. Pe de o parte, caracterul viu, experimental, al teatrului independent, pe de altă parte, experiența și valoarea actorilor care joacă și pe scena teatrelor de repertoriu.

Vanilla Skype nu seamănă cu niciun alt spectacol de teatru pe care l-aţi văzut până acum în România. Ştim acest lucru, în primul rând, privind distribuţia pentru această piesă fiind aleşi mai întâi actorii (Marcel Iureş, Andi Vasluianu, Medeea Marinescu, Marius Manole, Vlad Zamfirescu, Alexandru Ion, Mircea Postelnicu şi Vladimir Purdel) apoi au apărut personajele şi textele. Un alt aspect important este ca 10 spectatori care achiziţionează biletele, din fiecare oraş, vor primi locuri speciale. Vor avea ocazia să trăiască piesă, să o privească de aproape, să o simtă altfel şi să o joace. Cum adică? Spectatorii se pot înscrie la un casting, susţinut online, pe Skype de Marcel Iureş.

Pentru a beneficia de cele mai bune locuri din sala trebuie să te înscrii la un casting care va fi susţinut pe Skype (contul Vanilla Skype Teatru) de marele actor roman Marcel Iureş. Castingul va conţine un set de întrebări elementare menite să stabilească dacă participanţii merita cu adevărat cele mai bune locuri din sală. Cum îţi poţi demonstra meritul şi talentul?

 • Îţi cumperi bilet pentru spectacol,
 • Te înscrii la casting căutând contul de Skype – Vanilla Skype Teatru,
 • Intri în conversaţie cu contul Vanilla Skype şi menţionezi oraşul unde ai bilet şi ora reprezentaţiei la care vei participa,
 • Răspunzi la un set de întrebări adresate de Marcel Iureş,

Poţi câştiga unul din cele mai bune 10 locuri rezervate special pentru Skype pe rândurile din faţă ale sălii.

Poţi intra pe Skype la casting între orele 12:00 şi 19:00 în datele:

 • 26 August,
 • 29 August – 2 Septembrie,
 • 5 – 7 Septembrie.

Biletele s-au pus deja în vânzare iar zilele şi oraşele turneului Vanilla Skype sunt:

 • Ploieşti, 2 Septembrie, 17:00 şi 20:30 Teatrul Toma Caragiu,
 • Craiova, 4 Septembrie, 17:00 şi 20:30 Teatrul Naţional Marin Sorescu,
 • Piatra Neamţ, 7 Septembrie, 17:00 şi 20:30 Teatrul Tineretului,
 • Bacău, 8 Septembrie, 17:00 şi 20:30 Teatrul George Bacovia,
 • Iaşi, 10 Septembrie, 17:00 şi 20:30 Teatrul Naţional Vasile Alecsandri.

Eu am fost anunţată puţin mai altfel despre acest proiect şi faptul că ajunge la Craiova. Dovada o las aici. Mulţumesc pentru minunată surpriză din dimineaţa zilei de sâmbătă!

Vanilla Skype

Partajează asta:

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.