Sunt blogger acreditat Comedy Cluj 2015

13 octombrie 2015

Am primit, oficial, acreditarea de presă pentru a participa la festivalul de film Comedy Cluj 2015, lucru pe care îl aşteptam încă de anul trecut, când am aflat prima dată de festival şi urmărind demersurile organizatorice ale ediţiei precedente. Ca să vă puteţi face o idee despre ceea ce înseamnă festivalul, las mai jos câteva detalii, urmând să prezint elementele cheie care se vor evidenţia în acest an în cadrul proiectului.

“Comedy Cluj”, cel mai mare festival tematic dedicat filmului de comedie din Europa, ajuns anul acesta la a şaptea ediţie, se va desfăşura la Cluj-Napoca între 16 şi 25 octombrie 2015.

De-a lungul celor şase ediţii deja desfăşurate, “Comedy Cluj” a adus în faţa publicului peste 800 de filme de comedie. Mai mult, evenimentele speciale au adus în faţa publicului regizori, actori, directori de festival, producători, distribuitori, critici etc., care au oferit un plus de valoare proiecţiilor din sălile de cinema. Prin evenimentele conexe la care aceştia au participat, s-a creat o atmosferă propice dezvoltării de noi colaborări şi proiecte internaţionale care au contribuit la promovarea valorilor artistice româneşti în străinătate.

Un loc aparte printre multiplele secţiuni şi evenimente care se desfăşoară în cadrul festivalului este ocupat de secţiunea specială care se adresează filmelor produse în academiile de profil din întreaga lume. Devenită deja tradiţională, pe lângă faptul că oferă studenţilor, romani şi străini, prilejul să îşi proiecteze filmele în faţa unei largi audienţe, secţiunea reprezintă şi un punct de întâlnire între aceştia şi profesionişti deja consacraţi din industrie, oferindu-le ocazia să interacţioneze şi reprezentând un catalizator pentru evoluţia lor profesională ulterioară.
Cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film “Comedy Cluj” urmăreşte aducerea în sălile de proiecţie din Cluj-Napoca a unei serii variate de filme de comedie produse în întreaga lume, care să permită publicului o mai bună cunoaştere a unui gen cinematografic care se poate dovedi extrem de polivalent, în spatele învelişului comic ascunzându-se deseori aspecte complexe ale vieţii.

Festivalul Internaţional de Film “Comedy Cluj” este organizat de Fundaţia Europeană Pentru Cultura Urbană, organizaţie non-profit creată în anul 2006.

Partajează asta:

Wrap Up

Sunt blogger acreditat Comedy Cluj 2015

2 Comments

  • Sorin 14 decembrie 2015 at 15:35

    Felicitari! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.