Prima gală din istoria Teatrului Național din Craiova

17 decembrie 2016

Prima gală din istoria Teatrului Național din Craiova este organizată pe data de 17 decembrie. Debutul se va face alături de actori precum Claudiu Bleonț, Iulia Colan, Tamara Popescu, Alexandru Calangiu și mulți alți îndrăgiți actori ai Naționalului craiovean, reuniți pe scenă în seara de sâmbătă, pentru a vă oferi spectacolul “O lună la țară” de I. S. Turgheniev, în regia lui Cristian Juncu.

După un an plin de evenimente precum Festivalul Internațional Shakespeare, Premiile Europa pentru Teatru, spectacole de înaltă ținută artistică, spectacole apreciate la festivaluri nationale și internationale, regizori de talie mondială, cursuri de teatru, întâlniri cu actorii, conferințe cu invitați de seamă din lumea culturală au fost oferite publicului în anul 2016, evenimentul vine ca o consolidare a poziţiei Teatrului Naţional Marin Sorescu din Craiova pe scena culturală românească.

Gala TNC 2016 își propune să reunească și să răsplătească publicul fidel, artiștii, partenerii TNC, dar și jurnaliștii care au pus umărul la promovarea proiectelor instituției noastre. Aşadar, în cadrul evenimentului, cei prezenți vor putea admira lucrări de artă contemporană sau vor putea licita obiecte surpriză din recuzita unor spectacole reprezentative ale Naționalului Craiovean, piesa de rezistență a licitației fiind platoșa de piele purtată de maestrul Tudor Gheorghe în musicalul Omul din La Mancha.

De asemenea, vor fi acordate de premii: artiștilor, jurnaliștilor, bloggerilor, oamenilor de radio și partenerilor de suflet ai TNC, tuturor celor care au fost alături de instituție în ultimul an, aducând astfel o contribuție semnificativă la promovarea culturii în Cetatea Băniei. Și pentru că publicul este cel mai important critic se va ţine cont de preferinţele acestuia şi se va oferi, cu această ocazie, primului premiu din partea publicului.

Desigur, mă bucur de faptul că şi online-ul a fost inclus în lista premianţilor acestei ediţii şi exista trei bloggeri olteni care au fost nominalizaţi la categoria aceasta: Daniel Botea, Iulian Fira şi Mirela Coman. Le ţin pumnii tuturor şi sper că vom reuşi, în anul următor, să fin cât mai aproape de Teatrul Naţional din Craiova.

Programul Galei TNC 2016:

18.30 – Primire oaspeți, expoziție, cafe-concert susținut de Bogdan Uţă
19.30 – Spectacol – Premiera oficială ”O lună la țară
21.45 – Premiere Prietenii TNC (presă, parteneri/colaboratori, Cel mai bun spectacol, Cel mai bun actor, Cea mai bună actriță și Premiul special dedicat actorului Ilie Gheorghe)
22.00 – Licitație și cocktail
Prețul unui bilet pentru Gala TNC 2016: 75 lei/ persoană.

 

Partajează asta:

2 Comments

  • Barbalata Mirela 18 decembrie 2016 at 07:30

    Frumos! Felicitari organizatorilor!

    • Ianolia 20 decembrie 2016 at 13:25

      A fost, intr-adevar, o surpriza placuta! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.