Bărbaţii care urăsc femeile şi femeile care îi iubesc de Susan Forward

12 iulie 2015

Bărbaţii care urăsc femeile şi femeile care îi iubesc” de Susan Forward. Dr. Susan Forward este un terapeut de renume. Cu timpul însă, a devenit cunoscută şi ca autoare, reputaţie la construirea căreia au contribuit şi conferinţele susţinute de ea, dar şi prezenţa constantă la diverse talk-show-uri. De menţionat că este, de peste şase ani, prezentatoarea unei emisiuni difuzate pe postul de radio ABC Talk.

Oare aşa trebuie să arate dragostea? Simţi că bărbatul pe care-l iubeşti are tendinţa de a-ţi controla viaţa şi comportamentul? Te-ai îndepărtat de anumiţi oameni şi ai renunţat la activităţi importante pentru tine, doar pentru că aşa a vrut el? Este partenerul tău din cale-afară de gelos şi de posesiv? I se întâmplă des să treacă de la tandreţe la furie? Când vrea să te pedepsească dintr-un motiv oarecare, ameninţă că o să te părăsească sau că n-o să-ţi mai dea niciun ban? Te învinovăţeşte pentru lucrurile care merg rău în relaţia voastră? Eşti circumspectă şi îi ceri constant scuze pentru orice fleac?

Dacă întrebările anterioare se dovedesc relevante pentru relaţia ta de cuplu, e foarte posibil ca partenerul tău de viaţă să fie misogin – adică un bărbat care, în ciuda faptului că afirmă că te iubeşte, te face să suferi enorm, purtându-se de parcă te-ar urî. Eu am ales să citesc această carte şi multe asemenea, pentru că mi-am răspuns cu da la aproape toate întrebările de mai sus. A fost un incredibil exerciţiu de retrospectivă,rememorare, moment de sinceritate cu mine însămi şi secundă în care un beculeţ de alarmă mi se aprinsese n minte şi în suflet. Ştiam că sunt nefericită şi mă simţeam mizerabil lângă un om care mă invidia pentru succesul meu, pofta de viaţă, prietenii minunaţi pe care îl aveam şi visurile pentru care luptăm. Mi-a sfărâmat această lume făcându-mă dependenta de el.

În cartea de faţă, Susan Forward expune studii de caz menite să evidenţieze capcana în care pot cădea femeile şi bărbaţii angajaţi într-o relaţie. Autoarea le ajută pe femei să înţeleagă cum se manifestă comportamentul viciat al partenerului de viaţă şi cum pot întreţine chiar ele perpetuarea acestuia. Cartea de faţă oferă soluţii privind ieşirea din acest cerc vicios, vindecarea suferinţei şi redobândirea respectului de sine, precum şi refacerea relaţiei de cuplu sau, după caz, încheierea acesteia, cu scopul de a descoperi, ulterior, adevărata dragoste.

Noi, femeile din ziua de azi, dovedim un curaj nebun. Ne propunem să avem familie, carieră, fericire, linişte, ritm rapid şi tinereţe veşnică. Dar cum să facem să le putem avea pe toate? Cărţile Stiletto sunt exact cele pe care trebuie să le ai dimineaţa în geantă, la pauza de cafea pe masă şi seara la o baie caldă. Totul despre cum să devii femeia care îţi doreşti să fii!

Exclusiv pentru femei. „O carte ce trebuie citită neapărat de femeile implicate în relaţii problematice. O lectură obligatorie pentru femeile ai căror parteneri îşi ies deseori din fire şi încearcă, în general, să le intimideze şi să le ţină din scurt.“

Nu va mai învinuiţi pentru problemele partenerului. Cu atât mai mult, nu încercaţi să i le rezolvaţi. Veţi deveni dependente de el şi stima de sine vi se va diminua considerabil până la pragul de a vă înjosi şi a renunţa la tot ceea ce însemna viaţa voastră de până atunci.

 • Autor: Susan Forward, Joan Torres
 • Editura: Curtea Veche
 • Colectia: Stiletto Books
 • Anul aparitiei: 2011
 • Tip coperta: Brosata
 • Nr. pagini: 304 pagini

Partajează asta:

Wrap Up

Bărbaţii care urăsc femeile şi femeile care îi iubesc

 • 8/10
  Suspans
 • 6/10
  Actiune
 • 10/10
  Psihologie
 • 8/10
  Intriga
 • 10/10
  Personaje

Mi-au plăcut

 • Complexitate
 • Autenticitate
 • Mesaj
 • Detalii psihice si psihologice
 • Aplicabilitate

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.