Dragostea mea mi-a dăruit…

28 decembrie 2015

Îmi doream, enorm, să citesc cartea Dragostea mea mi-a dăruit… încă de anul trecut, dar mi-am dat seama târziu că nu o mai pot comanda, cât să ajungă la timp pentru Crăciun, aşa că am amânat achiziţia până anul acesta, la timp pentru a o devora de Crăciun, ceea ce am şi făcut.

„Dragostea mea mi-a dăruit…” editată de Stephanie Perkins, este o antologie pentru care au colaborat nu mai puţin de 12 autori extrem de cunoscuţi ale căror cărţi le ştiţi, cu siguranţă. Poate suna cât se poate de absurd, dar am trăit cu sufletul şi inima fiecare dintre cele 12 poveşti. În prima zi de Crăciun, dragostea mea mi-a dăruit… douăsprezece povestiri romantice. Acţiunile lor se petrec în cea mai frumoasă perioadă a anului, cea dintre Crăciun şi Anul Nou, fiind învăluite de minunatul spirit al sărbătorilor şi de vraja primei iubiri.

„(…) Dacă îți place de cineva, ar trebui să te străduiești puțin. Ar trebui să te străduiești să o cunoști pe aceea persoană, ar trebui să-ți dai osteneala pentru acel prim sărut” – pag. 15 („Miez de noapte” de Rainbow Rowell)

Nu pot alege o poveste preferată şi, deşi mă aşteptam ca unele să nu îmi spună nimic, am lăcrimat de câteva ori fugitiv şi mi-am reînviat, în suflet, dorinţa de a mă bucura de sărbători, de iubire, de familia care îmi este alături şi de prietenii dragi pe care, cine ştie când, îi voi revedea destul de rar. Creştem, ne maturizăm şi, aşa cum scoate în evidenţă această carte, uitam să credem în magie, în orice înseamnă miracolul. Nici măcar nu există miracole mici. Atât de simplu uitam să ne bucurăm de micile surprize pe care viaţa ni le oferă când ne aşteptam cel mai puţin. Atât de uşor interpretam faptele şi cuvintele celor de lângă noi, încât nu mai suntem curioşi despre însemnătatea din spatele lor.

Dragostea mea mi-a dăruitDragostea mea mi-a dăruit

Pot spune că cel mai neplăcut lucru este să nu ştiu, de fapt, ce se întâmplă după terminarea poveştii. Autorii dau imboldul necesar cititorului să îşi imagineze cum vrea sfârşitul, fără să dea prea multe detalii dar oferind oportunităţi fantastice de a continua. Chiar mi-am imaginat unele, posibile, scenarii şi mi-a făcut bine să nu ştiu, concret, ce se întâmplă.

Mi-ar plăcea ca fiecare poveste să fie luată individual, dezvoltată şi scrisă astfel încât să cunosc mai bine personajele, să le urmăresc parcursul, să mă identific cu ele şi să ştiu cum le sunt zilele şi la ce s-a gândit autorul, dacă şi-a pus problema, unei povesti individuale pe care să o pună pe hârtie şi căreia să îi nască noi întâmplări. Cartea rămâne adorabilă, cât se poate de fantastică şi perfect de lecturat în serile de iarnă, chiar dacă a trecut Crăciunul. Te face să fii mai încrezător în tine şi visurile tale, în magia din sufletele oamenilor, în schimbarea acestora şi să fii mai puţin aspru cu cei care au o imaginaţie activa.

Eu mi-am testat imaginaţia şi m-am jucat un pic cu ea, la finalul fiecarei poveşti. Cele 12 texte din carte poarta următoarele denumiri:

 1. „Miez de noapte” de Rainbow Rowell
 2. „Doamna și vulpea” de Kelly Link
 3. „Îngeri în zăpadă” de Matt de la Pena
 4.„Mă vei găsi în Polaris”  de Jenny Han
 5.„Este un miracol de Crăciun, Charlie Brown” de Stephanie Perkins
 6.„Moș Crăciun pentru o vreme” de David Levithan
 7.„Demonul de Crăciun” de Holly Black
 8.„Ce naiba ai făcut, Sophie Roth?” de  Gayle Forman
 9.„Găleți de bere și pruncul Iisus” de Myra McEntire
10.„Bine ați venit în Christmas, California” de Kiersten White
11.„Steaua din Bethleem” de Ally Carter
12.„Fara care a trezit visătorul” de Laini Taylor
 • Autor: Stephanie Perkins, Holly Black, Ally Carter, Matt de la Pena, Gayle Foreman, Jenny Han, David Levithan, Kelly Link, Myra McEntire, Rainbow Rowell, Laini Taylor, Kiersten White
 • Anul aparitiei: 2014
 • Editura: Epica
 • Tip coperta: Brosata
 • Numar pagini: 377

Partajează asta:

Wrap Up

Dragostea mea mi-a dăruit...

 • 10/10
  Actiune
 • 10/10
  Suspans
 • 10/10
  Dragoste
 • 10/10
  Intriga
 • 10/10
  Personaje

Mi-au plăcut

 • Povestile
 • Invataturile
 • Profunzimea
 • Stilul lejer
 • Continuitatea

Mi-au displăcut

 • Ma intreb cam ce forma ar capata povestile scrise, fiecare, ca o carte individuala

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.