Un alt mod de relaxare – Airsoft

24 martie 2017

Când nu citesc îmi place să învăţ. Şi învăţ destul de multe lucruri faine, nu pentru că îmi sunt la îndemână, ci pentru că îmi creez oportunităţi pentru a învăţa. Şi cred că ar trebui să învăţăm mai multe lucruri în şcoală, fie în ultimii ani de liceu sau în facultate, când avem o personalitate pusă la punct dar şi o maturitate necesară pentru a şti cum se pun în practică anumite învăţături.

De exemplu, în urmă cu două luni, am descoperit un mod de relaxare dar şi o modalitate prin care pot învăţa lucruri elementare pe care tinerii de vârsta mea, din nevoie sau din determinare, le învăţau până în secolul XX. Şi aşa am ajuns să mânuiesc un pistol într-un joc de airsoft. Pasionată de tot ceea ce înseamnă cărţi poliţiste, seriale şi documentare de aceeaşi natură, am fost mai mult decât încântată când mi s-a oferit această oportunitate. Pur şi simplu mi-am dat seama că există anumite experienţe prin care orice om trebuie să treacă. Faptul că nu am nimerit acea ţintă de prea multe ori m-a determinat să aflu cum funcţionează acest joc şi cum îl pot folosi atunci când am nevoie să mă relaxezi după o perioadă cu adevăra stresantă.

Dar ştiu că nu e vorba doar de atât. Cei de la airsoft6 pun la dispoziţie informaţii interesante şi pe înţelesul tuturor. Trebuie să înţelegem că această activitate reprezintă un joc ce are tentă militară şi nu se poate practica în locuri extinse, de capul nostru sau într-un mediu care nu poate fi controlat. Se joacă în minim doi oameni şi poţi învăţa multe despre ce înseamnă tactica militară. Mă gândesc acum la punerea în scenă a unor bătălii importante din al doilea război mondial pentru o oră de Istorie sau în cadrul unor comemorări. Sunt sigură că nu sunt singura care a urmărit filme/seriale americane în care se pun în scenă bătălii importante.

Faptul că utilizează replici ale armelor reale, cum ar fi pistoale, grenade, mitraliere, etc ne permit să ne imaginăm cu mai multă precizie ce înseamnă un mediu în care se desfăşoară un conflict armat sau cât de important este echipamentul de protecţie. Poţi practica airsoft în scop recreativ sau poate deveni un adevărat hobby. Îţi poţi achiziţiona consumabile, armament şi echipament de protecţie pentru a te bucura de un weekend plăcut alături de prieteni şi a ţine la distanţă stresul din timpul săptămânii.

Este imperios necesar să ştiţi că acest joc se adresează persoanelor cu vârsta minima de 18 ani, din motive lesne de înţeles. Nu te poţi afişa cu armamentul în spaţii publice şi nici nu îl poţi utiliza într-un cadru public. Mediul în care se desfăşoară acest joc este un spaţiu restrâns, doar cu accesul jucătorilor, necesitând un minim de protecţie, în special în zona ochilor care este extrem de sensibilă şi nimeni nu îşi doreşte ca un moment de relaxare să devină un moment de tensiuni.

Şi cum îmi place să experimentez pentru a învăţa continuu, am de gând să trec de la simpla exersare într-o sală la organizarea unei confruntări între prieteni. Îmbinăm utilitatea de a face sport cu necesitatea de a ne relaxa şi distra şi astfel ştim că weekendul va fi acea perioadă din săptămâna care ne poate reîncărca bateriile şi a ne pune în ordine gândurile pentru noi provocări.

Partajează asta:

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.