The Seven Deadly Sins book tag

22 septembrie 2017

The Seven Deadly Sins book tag este unul dintre ultimele taguri pe care le-am descoperit. Nu ştiu dacă sunt o amatoare a book tag-urilor dar uneori mi se par interesante întrebările sau răspunsurile oferite în cadrul lor. Am descoperit tag-ul pe blogul Mirabelei şi m-am gândit la ce răspunsuri aş fi oferit eu. Întrebările sunt tentante iar răspunsurile au fost extrem de greu de formulat, însă interesant de privit în perspectivă.

Lăcomie – Care este cea mai ieftină carte cumpărată? Dar cea mai scumpă? 

Cred că cele mai ieftine cărţi cumpărate au costat undeva la 2.5 lei. În Marea Britanie există extrem de multe magazine unde poţi găsi cărţi abia traduse în România, dar de ceva ani pe piaţa de carte englezească, undeva la 50 de pi. Cea mai scumpă carte cumpărată a fost undeva la 50 de lei şi face parte din seria Fjällbacka a Camillei Läckberg.

Mânie – Cu ce scriitor ai o relație de iubire/ură?

Nu neapărat ură, dar pur şi simplu nu pot să-l citesc pe Charles Bukowski. Probabil nu sunt pe aceeaşi lungime de undă cu el. Cât despre iubire, Camilla Läckberg rămâne scriitoarea mea preferată iar Carlos Ruiz Zafón scriitorul meu preferat.

Zgârcenie – Ce carte ai putea devora la nesfârșit fără nicio rușine?

Nu ştiu dacă faptul că jobul cu normă întreagă mă forţează să apreciez mai mult cărţile uşor de citit dar cuprinzătoare, însă am devorat de cel puţin 4 ori Exerciţii de echilibru a lui Tudor Chirilă şi 12 luni de Biba Merlo.

Lene – ce carte a fost neglijată din cauza lenei?

Lenea nu este un motiv, cel puţin nu în cazul meu, pentru abandonat cărţi. Nu îmi stă în caracter să abandonez cărţi dar recunosc, sincer, că nu am putut citi Femei de Charles Bukowski. Cel mai probabil voi abandona cărţi doar pentru că nu consider că îmi merită timpul.

Mândrie – Despre ce carte vorbești cel mai mult pentru a suna ca un cititor foarte deștept?

Aici sunt două cărţi de încadrat. Clasicii rămân, ca un stereotip dacă vreţi pentru a dovedi „inteligenţa” unui cititor, o dovadă că poţi înţelege profunzimea şi limbajul greoi. Aşadar adaug aici Însemnări din subterană de Feodor Dostoievski dar şi singura carte care mi-a dat de cap peste măsură şi m-a făcut să îmi pun întrebări despre propria sănătate mintală, Apartamentul de Hakan Biçakçi.

Atracția fizică – ce atribute găsești că fiind cele mai atractive la personajele feminine sau masculine?

Inteligenta, determinarea, dezvoltarea lor ca personaje de-a lungul cărţii, acestea sunt cele mai importante atribute, cel puţin pentru mine.

Invidie – ce cărți ţi-ai dori cel mai mult să le primești cadou. 

Am câteva cărţi pe listă, ce au povesti reale în spate. Majoritatea dintre ele se petrec în cel de-al doilea război mondial. Printre ele se numără Bibliotecara de la Auschwitz de Antonio G. Iturbe, Se numea Sarah de Tatiana de Rosnay sau O mare de lacrimi de Ruta Sepetys.

Mi-ar plăcea să ştiu care ar fi răspunsurile voastre. Acest tag poate fi preluat de oricine îl găseşte interesant.

Partajează asta:

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.