Târgul de carte Gaudeamus 2017

3 martie 2017

Târgul de carte Gaudeamus 2017 are loc la Craiova în perioada 1 – 5 martie în foaierul Teatrului Naţional Marin Sorescu aşa cum suntem obişnuiţi de 17 ani. Târgul de carte Gaudeamus, poposeşte în câteva oraşe, pentru a ne bucura inimile cu frumuseţile scrierilor prinse între două coperte. Aşadar, Radio România Actualităţi, organizează la Craiova ediţia cu numărul XVI a Caravanei Gaudeamus. Târgul Gaudeamus Craiova se desfăşoară după următorul program:

M, J, V, S: 10:00 – 18:00,
Duminică: 10:00 – 15:00.

Am ajuns, deja, la târg ieri în jurul prânzului şi bine-nţeles că nu am plecat de acolo cu mâna goală. Am găsit câteva cărţi la oferte mai mult decât tentante dar şi o piesă de colecţie pe care o căutăm de mult timp cu un preţ mult mai mic decât ceea ce găsisem online.

BRD este, de asemenea, partenerul acestui proiect pentru cel de-al treilea an consecutiv şi îi provoacă pe pasionații de lectură din Craiova să descopere noi experiențe și universuri la Caravana Gaudeamus. Hotspotul cultural BRD din cadrul târgului de carte, amenajat la etajul locației, se prezintă ca un labirint expoziţional care reunește proiectele culturale și educaționale susținute de BRD, spunând poveștile tinerei generații de creatori de conținut valoros: actori, muzicieni, fotografi, jurnaliști.

Aşadar craiovenii sunt întâmpinaţi cu un labirint de oglinzi în care aceștia sepot privi sau fotografia din unghiuri diferite, sugerând descoperirea de sine pe care o aduce lectura. Vizitatorii vor fi ghidați de doi tineri actori care le vor povesti despre proiectele BRD și Scena9 și care îi vor iniția în experiențele de la stand. Copiii vor avea și ei parte de surprize în câteva zone de interacțiune în care vor putea simți la nivel tactil povești mereu fascinante precum Micul Prinț sau Alice în Țara Minunilor. Vizitatorii pot găsi în stând două volume care regrupează unele dintre cele mai bune exemple de jurnalism modern. Prin Superscrieri, banca a sprijinit autorii de non-ficțiune să construiască proiecte jurnalistice pe tema sistemului de învățământ preuniversitar de stat din România, iar Ai niște timp de vânzare? este o colecție a celor mai bune materiale despre timp de pe Scena9, platforma de jurnalism modern susținută de BRD.

In continuare, BRD va fi prezentă anul acesta, în cadrul Caravanei Gaudeamus, și în alte două orașe din țară: Cluj-Napoca (5-9 aprilie) și Oradea (10-14 mai).

Partajează asta:

2 Comments

  • Barbalata Mirela 3 martie 2017 at 19:37

    Norocosi craiovenii 😉 😉 . Pentru mine e prea departe.

    • Ianolia 5 martie 2017 at 00:48

      Caravana merge in mai multe orase din tara. Poate unul dintre ele este mai la indemana. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.