Social Media Book Tag

16 ianuarie 2017

Social Media Book Tag este o provocare pe care am descoperit-o acum ceva timp pe bookblogurile din afara. Nu prea sunt o adepta a tagurilor dar mi se par interesante, atunci cand le gasesc. Nu ma deranjeaza sa raspund unor asemenea provocari dar, uneori, sunt extrem de complexe si necesita multa analiza, paragrafe intregi si cum suntem in secolul vitezei, putini oameni au rabdare sa citeasca cantitatea enorma de informatii puse la dispozitie de n surse.

Acestea fiind spuse, cam asa arata raspunsurile mele, urmate de recenziile cartilor respective:

Twitter – Your favorite shortest book

Social Media Book Tag

Mi-a plăcut Eric-Emmanuele Schmitt încă de la prima carte şi am tot continuat să citesc fiecare carte a sa. Până în prezent, Concert în memoria unui înger este, de departe, preferata mea.

 

Facebook – A book everybody pressured you into reading

Social Media Book Tag

Nu am fost, neapărat, presată dar multe persoane mi-o recomandau, vedeam citate în social media şi îmi place stilul lui Paler. Cred că Viaţa pe un peron a venit ca o lectură firească, la momentul său.

 

Tumblr – A book you read before it was cool

Social Media Book Tag

Am avut ocazia să fiu printre primele persoane care au lecturat Nebunul alb, cartea de debut a lui Allex şi asta datorită pasiunii, comune, pentru lectura care ne-a adus, la un moment dat, pe acelaşi drum şi am legat o frumoasă prietenie. Mă bucur pentru faptul că se bucura de succes şi sper să nu se oprească, niciodată, din scris.

 

MySpace – A book you don’t remember whether you liked or not

Social Media Book Tag

Am lecturat Confidenţele unei fete de oraş undeva foarte aproape de momentul apariţiei sale. Ştiu că a fost şi printre primele cărţi recenzate, undeva prin 2013, dar nu ştiu să spun dacă mi-a plăcut sau nu. Probabil, la un moment dat, va trebui să o recitesc pentru a-mi pune ordine în gânduri.

 

Instagram – A book that was so beautiful you had to instagram it

Social Media Book Tag

Am lecturat O săptămână în decembrie chiar în perioada sărbătorilor şi este cartea care se bucura de ultima recenzie de pe acest blog, până la următoarea cel puţin. Mi-a plăcut şi modul în care a ieşit poza postata pe Instagram, în special pentru că şi bradul apare luminat firav în fundal.

 

Youtube – A book you wish would be turned into a movie

Social Media Book Tag

Printre tonuri cenuşii este cartea care m-a ţinut trează o noapte întreagă, spre deosebire de altele asemenea, însă, a fost cea care m-a făcut să lăcrimez cel mai mult şi să am nevoie de ore bune să revin din şoc. Nu sunt prea sigură că aş avea tăria să urmăresc şi filmul, dar merită o capodoperă cinematografică pentru cei pasionaţi de istorie şi nu numai.

Goodreads – A book you recommend to everyone

Social Media Book Tag

Eleanor & Park este careta pe care o recomand oricui, oricând! Nu ştiu să explic de ce mi-a intrat atât de uşor în suflet şi a rămas cartea cea mai dragă sufletului meu. Probabil am empatizat, extrem de mult cu eroină şi m-am identificat cu aceasta. Povestea, în ansamblu, merită la fel de multă atenţie, totuşi.

Skype – A book with characters that you wish you could talk to instead of just reading about

Social Media Book Tag

Prinţesa gheţurilor face parte din Seria Fjallbacka, având opt romane, ai cărei protagonişti sunt o scriitoare, Erica Falck şi un detectiv particular, Patrik Hedström care încearcă să rezolve o serie de crime şi care devin parteneri nu doar în viaţa profesională ci şi în viaţa personală. Sunt doi protagonişti cu care nu m-aş plictisi să povestesc.

Ce cărţi aţi citit din această listă? Cu ce alte cărţi aţi alcătui această listă?

Partajează asta:

2 Comments

  • Barbalata Mirela 17 ianuarie 2017 at 11:59

    Frumos tag 🙂 . „Printre tonuri cenusii” sper sa o citesc si eu 🙂

    • Ianolia 21 ianuarie 2017 at 02:28

      Multumesc frumos! Chiar va recomand cartea, desi estre extrem de dramatica dar incredibil scrisa. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.