Relaţii de cuplu în era digitală

6 august 2015

De curând, am citit o carte foarte interesantă care pune în prim plan o problemă destul de frecvent întâlnită în zilele noastre: „Cum rezistă iubirile în era digitală?”. Mi-am pus des această problemă şi îndrăznesc să cred că orice se face cu măsura, înseamnă o experienţă nouă, interesantă, benefica şi din care avem ce învăţa, indiferent cât durează acea experienţă.

Nu întrebi de ce iubeşti, sau de ce tocmai acele persoane. Nu despici firul în patru şi nu cercetezi ca un investigator locul unei crime. Nu e ca şi cum iubirea e un criminal în serie care spintecă inimi. Iubirea e pură şi îşi face cuib în inimile bune care au nevoie de apartenenţă la ceva. Nu e vina ei că ne atrag anumite persoane în detrimentul altora. E percepţia noastră şi nevoia noastră de a ne înconjura de acei oameni pe care îi consideram cei mai buni. Chiar dacă sunt cei care ne rănesc cel mai tare. Şi ce dacă sunt la o distanţă de zeci sau sute de km? La o distanţă de un monitor sunt atât de multe cupluri, încât dragostea a devenit mult mai uşor de exprimat. Şi totuşi, de ce nu mai vorbim unii cu alţii? De ce nu ne mai întâlnim? De ce avem atât de multe resurse şi, totuşi, suntem din ce în ce mai pudici în a discuta cu persoana iubită?
Nu mai ucideţi iubiri, cu atât de multă uşurinţă şi nepăsare, ca apoi să încercaţi să le resuscitaţi zadarnic pentru a o lua de la capăt! Câte inimi vrem să mai distrugem în căutarea nebună a omului perfect ce nu există? De ce nu apreciem inimile sincere care ne oferă iubire dezinteresată, căutând efemere ce nu ne aduc decât nefericire? Şi nici măcar nu este vorba despre lucrurile deja făcute pe care, însă, ajungi să le regreţi într-un final. Până la urmă este vorba despre momentele în care nu ţi-ai acordat ţie însuţi o şansă; şansă pe care poate o aşteptai de mult, dar îţi era prea teamă să profiţi de ea! Şansele vin greu sau niciodată… Profită de acelea care vin atât de greu şi nu lăsa niciun moment bun să treacă pe lângă tine! Mai bine regretă ceea ce ai făcut, decât să rămâi cu gândul dureros de a nu fi încercat niciodată!

Uneori, avem nevoie de confirmarea faptului că suntem iubiţi. Vrem să ştim că şi noi contam pentru cineva, aşa cum şi alţii contează pentru noi. Prea des se trântesc uşi, prea rar se păstrează prietenii o viaţă şi, din păcate, timpul este prea fugar pentru a ne aştepta, pentru a rezolva tot ceea ce avem de rezolvat în viaţă. Ai privit des peste umăr cu teamă. De aceea, dragi cititori, este bine să lecturam cât mai multe cărţi. În secolul vitezei este atât de greu să împărtăşim cu ceilalţi problemele noastre sau sentimentele, încât avem nevoie de voci, curaj şi determinare pentru a spune exact ceea ce simţim nevoia să împărtăşim.

http://iuppy.ro/

http://iuppy.ro/

Am descoperit o serie de cărţi despre relaţii de cuplu care m-au pus pe gânduri şi m-au făcut să iau în considerare faptul că nu este o ruşine să nu ştii cum poţi reacţiona la un moment dat. Cuvintele au multe înţelesuri şi este nevoie de un singur pas pentru a distruge fragilitatea unui cuplu frumos structurat. Nimeni nu s-a născut învăţat, dar nu avem nici măcar o scuză pentru a muri aşa cum ne-am născut. Trebuie să ne dăm silinţa să fim mai buni, cu noi şi cu cei din jurul nostru. Oamenii buni şi dragostea nu se găsesc pretutindeni. Aşadar, de ce să nu protejăm şi să apreciem ceea ce avem lângă noi, la timp?

În cazul în care nu ştiaţi deja, Iuppy este o nouă librărie online şi, chiar mai interesant de atât, toate cărţile sunt la reduceri extraordinare! Eu, cel puţin, când aude cuvântul „reduceri” nu-mi mai încap în piele de bucurie mai ales dacă reducerile sunt la cărţi. Am văzut oameni încântaţi, de asemenea, de reduceri la tigăi, bormaşini undiţe de pescuit, oale, etc. Dar aici e cu totul altă mâncare de peşte, apropo de undiţe. Azi vreau să vorbesc despre cultura, despre cărţi, autoperfecţionare şi desăvârşirea noastră, ca oameni într-o societate civilizată de oameni care nu îşi dau în cap unii altora.

Iuppy.ro este o librărie online ce și-a propus eliminarea barierelor percepute de clienți în legătură cu mediul online, oferind pe lângă disponibilitatea în stoc a produselor, livrare rapidă, asistentă prin e-mail, telefon și chat, siguranță și încredere prin protecția datelor clienților și a plăților realizate prin multiple metode disponibile.

Citiţi! Citiţi tot ceea ce vă cade în mână şi triaţi, apoi, ceea ce vă pasionează de ceea ce vă este inutil!

Partajează asta:

4 Comments

 • cristi 11 septembrie 2015 at 15:51

  Ai foarte mare dreptate cu faptul ca avem nevoie constant de confirmari.. ca suntem iubiti, ca suntem importanti, ca suntem frumosi etc..

  • Ianolia 11 septembrie 2015 at 15:53

   Este in firea umana sa doreasca aceste confirmari pentru a putea continua. Oricat ar spune cineva ca nu ii pasa de parerea celorlalti, inevitabil iesi in lume, te prezinti, te vinzi si vrei ca pretul tau sa fie cat mai mare, astfel stii daca esti sau nu un om valoros intr-o societate vesnic nemultumita. 🙂

 • alex 23 octombrie 2015 at 12:07

  practic cele enumerate sunt printre cele mai importante elemente care alcatuiesc „fericirea” ca intreg

  • Ianolia 23 octombrie 2015 at 23:38

   Este o perspectiva foarte frumoasa. Da, aveti dreptate! Fericirea se compune din un cumul de elemente si e diferita de la om la om 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.