Metropolitan Opera transmite spectacole gratuit online

17 martie 2020

Ştiu că, cel puţin în acest moment, există foarte multe videoclipuri şi articole despre ce ai putea face pe timp de carantină. Acest articol este puţin diferit şi vine în întâmpinarea nevoilor pasionaţilor de artă şi muzica. Acest pont se adresează, în fapt, pasionaţilor de opera şi acelora care sunt interesaţi de un altfel de mod de a-şi petrece timpul liber. Metropolitan Opera transmite spectacole gratuit online.

În acest moment, din cauza faptului că acest nou virus, COVID-19, afectează multe activităţi de zi cu zi, companii, evenimente, s.a, am decis să găsesc alternative pentru aceia dintre noi cu pasiuni puţin diferite. Aşadar, acest virus, a închis mai multe teatre din SUA şi Metropolitan Opera a decis să difuzeze gratuit, HD, mai multe opere. Fiecare operă va începe la ora locală 19:30 (1:30 ora României), dar va rămâne disponibilă timp de 20 de ore după ce s-a încheiat fluxul și va putea fi accesat prin pagina lor. Prima reprezentație a început pe 16 martie, opera finală urmând să fie difuzată pe 22 martie.

Performanțele (și datele asociate) care urmează să fie transmise în flux sunt următoarele:

Luni, 16 martie – Carmen Bizet (Condus de Yannick Nézet-Séguin, cu Elīna Garanča și Roberto Alagna.) Transmis live pe 16 ianuarie 2010.

Marți, 17 martie – La Bohème de la Puccini (Realizat de Nicola Luisotti, în care joacă Angela Gheorghiu și Ramón Vargas) Transmis live pe 5 aprilie 2008.

Miercuri, 18 martie – Il Trovatore de Verdi (Condusă de Marco Armiliato, cu Anna Netrebko, Dolora Zajick, Yonghoon Lee și Dmitri Hvorostovsky) Transmis live pe 3 octombrie 2015.

Joi, 19 martie – La Traviata de la Verdi (Realizat de Yannick Nézet-Séguin, cu Diana Damrau, Juan Diego Flórez și Quinn Kelsey) Transmis live pe 15 decembrie 2018.

Vineri, 20 martie – La Fille du Régiment de Donizetti (Condus de Marco Armiliato, cu Natalie Dessay și Juan Diego Flórez) Transmis live pe 26 aprilie 2008.

Sâmbătă, 21 martie – Lucia di Lammermoor a lui Donizetti (Condus de Marco Armiliato, cu Anna Netrebko, Piotr Beczała și Mariusz Kwiecien) Transmis live pe 7 februarie 2009.

Duminică, 22 martie – Eugeniu Onegin al lui Ceaikovski (Condus de Valery Gergiev, cu Renée Fleming, Ramón Vargas și Dmitri Hvorostovsky) Transmis live pe 24 februarie 2007.

Partajează asta:

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.