Love of reading month II

1 februarie 2017

Love of reading month este o tradiţie pe care am început-o anul trecut pe vremea aceasta. Ideea mea de zi liberă implică o carte bună, o zi ploioasă şi o cană mare de ciocolată caldă sau ceai. Sorb încet din ceaşca de ceai ca dintr-o licoare magică ce îmi permite să rămân pe tărâmuri de vis şi continui să citesc. Citesc o pagină, zece, o sută. Acţiune, dramă, lacrimi, hohote de râs, speranţe, mister, întrebări, aşteptări. Câte sentimente ne încearcă, în momentul lecturării unei cărţi? Câte noi informaţii aflăm? Câte visuri realizăm doar citind o nouă carte? Învăţăm mai mult, asimilăm mai multă informaţie, căpătăm capacitate de a înţelege, observăm detalii poate insignifiante până atunci dar care, acum, capătă sens, un sens aparte pentru existenţa noastră.

Luna aceasta, aşa cum ştim cu toţii, se promovează iubirea prin două sărbători, deja cunoscute, de la care nu ne abatem niciodată, fie că este sărbătoare împrumutată sau autohtonă. În această luna, m-am hotărât să iubesc cărţile, mai mult decât în orice altă lună, de parcă asta ar fi posibil având în vedere că iubesc lectura.

Mi-am propus să fac o listă mică de cărţi pe care vreau să le citesc în luna februarie:

Citeşte, îndeamnă la lectură, sprijină omul care scrie, omul care doreşte să împărtăşească cu tine bucuria unui Univers departe de cel în care trăim zilnic! Nu te lăsa controlat de cei care nu înţeleg ce înseamnă cultura într-un stat fără cultură! Cărţile sunt felul oamenilor de a avea aripi precum îngerii şi forţa de a se înălţa la cer.
 
Voi ce v-aţi propus să lecturaţi în luna februarie? Sunt foarte curioasă cu privire la listele voastre de lecturi.

 

Partajează asta:

4 Comments

 • Alexandru Ciocan 1 februarie 2017 at 15:53

  tu chiar citești 6 cărți într-o lună? mi se pare ceva wow

  • Ianolia 1 februarie 2017 at 17:21

   In ianuarie am citit 10. Acum depinde de fiecare luna in parte, de ce timp am, de cat de multe pagini are o carte. 😀

 • Barbalata Mirela 1 februarie 2017 at 16:04

  Lecturi cu drag si spor!!
  „Ea sivel” este frumoasa.

  • Ianolia 1 februarie 2017 at 17:22

   Multumesc pentru recomandare! O trec pe lista 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.