Impresii după Webstock 2016

7 octombrie 2016

Impresii după Webstock

Pentru că sunt blogger şi scriu atât despre pasiunile mele cât şi informaţii care sper să vă ajute pe voi, am fost prezenta şi în acest an la Webstock, pentru prima dată cu blog pe domeniu. Se împlineşte o săptămână de când am participat la acest eveniment şi a durat atât de mult să scriu despre deoarece am vrut să văd şi alte conferinţe, la care nu am putut participa, pentru a vedea ce am pierdut.

Ca să înţelegeţi, la Webstock sunt conferinţe pentru toată lumea, de la mic la mare, de la un interes pentru un domeniu anume la un interes pentru alt domeniu. Anul acesta m-a interesat inovaţia şi aş fi vrut să aflu mai multe despre companiile care fac din inovaţie un must pentru că astfel vin în întâmpinarea clienţilor mult mai pregnant. Am fost dezamăgită de faptul că nu toţi speakerii prezenţi au avut dreptul la replică, din păcate. De ce s-a întâmplat asta, pentru că un anume domn, Victor Bălaşa, a ţinut să se „certe” cu ceilalţi speakeri pe subiectul inovaţie şi că, de fapt, în România nu există această noţiune. Moment în care am spus pas şi am ieşit din sală şi am discutat cu oamenii care se aflau, deja, afară din diferite alte motive. Pot spune că din punctul ăsta de vedere am fost mai câştigată pentru că am împărţit păreri, impresii, am aflat ce evenimente vor mai fi în Bucureşti şi am reîntâlnit prieteni vechi de care îmi era dor.

Impresii dupa Webstock

Un alt moment care pe mine m-a lăsat masca s-a desfăşurat în cadrul următoarei conferinţe unde moderatoarea panelului a declarat, senin, că nu ştie cum se numeşte panelul pe care îl moderează. Am specificat, deja, într-un formular pe care l-am trimis organizatorilor despre aceste neconcordante care, totuşi, nu mi-au distrus ziua. De fapt au fost benefice pentru că am reuşit să cunosc oameni noi, să discut despre idei şi să cer sfaturi. Chiar văzusem pe Facebook, la un moment dat, pe cineva care se plângea că oamenii au stat pe coridor în loc să stea la conferinţe. De fapt, poate acea conferinţă nu a stârnit interesul acelui om şi nu se putea alătura alteia, pentru că se desfăşoară mai multe conferinţe simultan, pentru că nu este politicos să intri într-o sală în timp ce un om ţine un discurs. Dar nici în afară sălilor de conferinţe lucrurile nu erau banale, aşa cum am menţionat anterior. Cred că atât discuţiile din sălile de conferinţe cât şi conversaţiile desfăşurate în afara acestora lasă persoanelor prezente cu ceva. Fie cu o informaţie utilă, fie cu un prieten, o colaborare sau un sentiment de apartenenţa.

Ceea ce mi se pare extrem de util, de altfel, îl reprezintă filmarea conferinţelor şi posibilitatea de a urmări şi discursurile pe care le-ai ratat, odată ajuns acasă. Permite atât participanţilor cât şi celor care nu pot fi prezenţi accesul la informaţii preţioase, sfaturi sau idei inovatoare pentru viitoare proiecte utile pentru social media.

Impresii după Webstock

Totuşi, cel mai bun sfat cu care am rămas după Webstock a fost acela de a continua să citesc bloggeri şi articolele pe care aceştia le scriu. Sunt utile informaţiile pe care le oferă alţii publicului, nu doar cele pe care le împărtăşeşti tu comunităţii tale. De asemenea, mi-a plăcut, enorm, campanie Staropramen care anul acesta a promovat cultură, intens. Am plecat cu două cărţi de la standul lor dar alţi bloggeri au plecat cu bilete la film sau albume cu muzica din genuri diferite care îţi gâdila timpanul şi te ajută să te linişteşti, să lucrezi sau te inspiră, pur şi simplu.

Un alt aspect care, cred eu, este extrem de util il reprezinta ghidul de taxe, impozite și forme juridice pentru bloggeri, afiliați sau oricine câștigă bani din activități online ce reprezinta creare de conținut. Ghidul este scris de Luiza Daneliuc, expert contabil, care explica tot ce tine de taxe, coduri CAEN, bartere, avantaje/dezavantaje pentru fiecare formă juridică in parte. Puteti descărca ghidul de aici gratuit.

Până una-alta, eu o să mă retrag câteva zile, poate, ca să testez inovaţia pe care Vodafone a prezentat-o în cadrul evenimentului. Inovaţia este reprezentată de serviciul de streaming de video și muzică 4GTV+, dar cel mai interesant, pentru mine cel puţin, un parteneriat cu Netflix. Serviciul oferă acces la canale TV, muzică prin Zonga, HBO Go dar şi câteva bonusuri marca Netflix. Aplicația 4GTV+ este disponibilă atât pentru iOS și Android. Cu siguranţă cartela primită mă va ajuta să urmăresc serialele cu care am rămas restanta sau filme care mi-au stârnit curiozitatea.

Impresii după Webstock

Conferinţele au fost cu adevărat interesante. A fost vina mea că nu m-am orientat mai bine când am ales, mai mult intuitiv, ce conferinţe să urmăresc. Din filmări am înţeles că au fost conferinţe care s-au apropiat mai mult de ceea ce mă preocupă şi mă pasionează pe mine şi chiar mă bucur că le-am putut urmări, chiar şi de acasă.

Ca să închei în ton cu evenimentul, mai #partikip şi la anu’! 😀

Partajează asta:

4 Comments

  • Barbalata Mirela 8 octombrie 2016 at 06:23

    Din ce inteleg eu nu a fost cine stie ce. Desigur, legi prietenii noi, intalnesti vechi prieteni, schimbi impresii, etc dar conferinta in sine a fost o dezamagire.

    • Ianolia 8 octombrie 2016 at 13:15

      Conferintele la cafe am fost eu m-au dezamagit. Am vazut filmari de la alte conferinte care chiar au fost interesante. Eu am fost cea care a ales gresit. De aceea am mentionat faptul ca ma bucur ca se filmeaza fiecare conferinta ca sa le pot vedea pe toate, ulterior. 🙂

  • Luiza Daneliuc 9 octombrie 2016 at 17:51

    Multumesc! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.