Din casele cu biblioteci vor ieşi adevăraţii lideri de mâine

5 octombrie 2018

Încă de când am început să îndrăgesc lectura și arta scriiturii, am început să aud multe proverbe sau vorbe celebre despre cărți și biblioteci. Una dintre cele mai puternice astfel de sintagme mi-a rămas în minte până azi și am de gând să o urmez în viață. În special în vremurile noastre, când totul pare potrivnic și ne simțim tot mai slăbi, această frază îmi revine în minte zi de zi: din casele cu biblioteci vor ieși adevăratii lideri de mâine. Și poate părea ciudat dar cred, cu tărie, că ne putem educa și reeduca în spiritul lecturii, asimilării și perseverării.

Mulți dintre cunoscuții mei știu că, în acest moment, mă aflu într-unul dintre acele procese prin care mulți tineri de vârsta mea trebuie să treacă, pentru că asta se întâmplă când creștem. Așadar, economisesc azi pentru a avea propria mea casă, undeva, la începutul lui 2020, sper. Cam acesta este marele meu tel în momentul de față și pentru următorul an. Știu că este un pas firesc dar mai știu și cât de stresant, greu de atins și complex este acesta. Dar sunt determinată să-l ating și de aceea am început să colecționez imagini și planuri cu articole de mobilier, moduri de aranjare, materiale și culori pentru că va fi casa mea, cea la care am visat de când eram mică și trebuie să fie perfectă pentru ca o nouă familie să crească și să evolueze aici.

 

La ce visez?

Vreau, neapărat, un birou al nostru pentru că atât eu cât și prietenul meu suntem interesați de această zonă a social media, eu pe partea de scris și el pe partea de filmare și editare. Așadar, încercam să ne punem amândoi mintea la contribuție pentru creerea unui mediu care să ne dezvolte creativitatea, să ne ajute să ne dezvoltăm pasiunile și să ne permită și o bună interacțiune. De asemenea, va fi spațiul perfect pentru lectură. Un birou elegant dar simplist și o grădină frumos amenajată unde să te bucuri de puținele raze de soare pe care cerul Londonez le oferă.

 

Și oricât ai spune că este simplu să iei un obiect de mobilier gata realizat, există spații care nu îți permit o mobilare așa cum îți dorești, dar asta nu inseamnă că nu poți transformă o casă de dimensiuni mici într-un acasă primitor. Și știu că suntem pe fugă și agitați, lipsă de timp punându-ne la încercare mințile și trupurile dar întotdeauna vrem să ne întoarcem într-un loc în care să ne incărcăm bateriile. Dacă putem, cu puțin ajutor, să amenajăm acel loc exact așa cum ne dorim, este cu atât mai bine pentru sufletele și mințile noastre.

Mobilierul minimalist chiar face minuni iar ideea acestuia a apărut încă de acum câteva luni când am început să urmăresc videoclipuri cu exemple clare de astfel de mobilier. Am încercat accesarea mai multor site- care oferă acest timp de mobilier de birou si am descopert o masă de scris rapatabilă care conține un dulap și o tablă de scris. Noi obișnuim ne facem planuri notându-le pe o astfel de tablă si cred ar fi perfectă pentru planul nostru. Biroul va fi pictat într-un gri plăcut, nu foarte închis dar nici foarte deschis. Așada, acest obiect are aceeași culoare.

Pentru prietenul meu, acel gen de gammer care trebuie să fie confortabil în momentele în care jocurile de strategie cer concentrare și atenție, întotdeauna m-am gândit trebuie să existe un scaun pentru așa ceva. Cu siguranță nu își va lasă consolele în casă părinților săi ci vor fi parte din nouă noastră casă. Cred că aceste jocuri sunt un mod destul de plăcut pentru relaxare. Astfel, eu voi avea spațiul meu pe canapeaua din același birou în timp ce el va avea propriul sau loc la birou pe care l-a construit exact așa cum și-a dorit.

Din casele cu biblioteci vor ieși adevăratii lideri de mâine și biroul nostru va conține cel puțin o bibliotecă pentru toate cărțile pe care le aveam împreună, ceea ce înseamnă extrem de multe cărți, ce vor lua calea altor obiecte prețioase, pentru fiecare dintre noi, noului apartament sau noii case pe care o vom împarți și în care copiii noștri vor învața ce înseamnă respectul, considerația, setea de cultură și cum să devină liderii de mâine într-o țara nouă, civilizată care le-a primit mama cu brațele deschise și cu multă iubire.

Partajează asta:

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.