Nu mai făcusem demult un book tag dar, de data aceasta, am descoperit, în acelaşi timp, o provocare interesantă şi o nouă librărie care comercializează carti online. Am descoperit, din întâmplare, acest tag, „Chocolate Book Tag” şi m-am gândit că fiind în perioada cadourilor, a iubirii şi a ciocolatei şi dulcegăriilor, un book tag cu ciocolată sună cel mai bine.
Oricine poate da titluri noi acestei provocări. Aşadar, dacă eşti interesat, abia aştept să văd ce alte cărţi îţi vin ţie în minte atunci când te gândeşti la următoarele:
#1 Ciocolată amăruie – o carte cu un subiect dark
Când am citit titlul, imediat mi-a venit în minte această carte scrisă de un autor turc numită „Apartamentul” de Hakan Biçakçi. Apartamentul un roman care poate fi definit ca un thriller psihologic, a apărut la editura Univers. Nebunia e stridentă, apăsătoare, ustură, te macină, te incită, te hipnotizează şi te atrage într-o lume bolnavă plină de acele detalii care îţi răstălmăcesc minţile, inevitabil de acut. Vrei să laşi cartea din mână, să o arunci cât colo şi să speri că nu ţi-ai pierdut minţile, cu totul. Apoi, este dorinţă acută de a o termina, de a găsi acel pasaj care să îţi răspundă întrebărilor nepuse, sau nespuse, din care să te trezeşti, din nou, om. Sau, cel puţin, să mai fii om.
#2 Ciocolată albă – cartea ta preferată pentru o lectură ușoară, umoristică
Nu neaparat cartea sau seria preferata dar probabil cea la care am ras cel mai mult si cea care mi-a adus aminte de multe persoane si tipologii pe care le intalnesc adesea in calea mea este seria „Amanţii” a Corinei Ozon. Este o serie de cinci romane care se citeşte extrem de uşor. Scrisul decent pentru lecturare şi spaţierea destul de mare între rânduri o face uşor de citit şi firul narativ prezentat din mai multe perspective, îi aduce acele detalii fără de care povestea nu se putea continua firesc. Aici, autoarea, reuşeşte să menţină vie atenţia cititorului, nu plictiseşte şi o trece prin toate cele trei puncte de vedere ale personajelor principale pentru a fi obiectiv şi a judeca just fiecare eveniment care se desfăşoară în carte.
#3 Ciocolată cu lapte – o carte foarte mediatizată, pe care abia aștepți s-o citești
Cărţi bestseller au apărut o multitudine în ultima perioadă dar, pentru că odată cu apariţia filmului cartea este din ce în ce mai cerută, aici adaug „Ura cu care loveşti” de Angie Thomas este, clar, pe lista mea. Este apărut la Editura Trei şi este plin de însemnătate, atât de bine înrădăcinat în real şi în normalul zilelor noastre încât e imposibil să nu ţi se pară interesant.
#4 Ciocolată cu cremă de caramel – o carte care te face să te topești de plăcere în timp ce-o citești
Chiar dacă tradus în modul în care este tradus, acest titlu se referă la o carte care te mângâie, care te face să simţi fluturi în stomac şi să nu mai vrei să o laşi din mână. Acel tip de carte care te transformă, după care nu mai eşti acelaşi, de care tragi şi pe care o amâni pentru că nu vrei să o termini. Această carte pentru mine este de câţiva ani „Eleanor & Park” de Rainbow Rowell, o carte dulce, plină de frumuseţea a două suflete şi umbrită de inimile negre din jurul lor şi care îţi frânge sufletul în mii de bucăţele. Există poveşti care, pur şi simplu, te dau peste cap. Rămâi în inima şi în suflet cu un amalgam nesfârşit de gânduri şi trăiri. Doar dacă ar fi putut fi altfel. Dar de ce nu a fost altfel? De ce unele povesti se întâmpla doar ca să se termine? Pentru ca, uneori, nu depinde atât de mult de noi, pe cât ne-am dori. Pur şi simplu, uneori, nu poţi avea parte de tot binele. Pentru ca, uneori, iubirea nu poate învinge nimic, independent de noi…
#5 Kit Kat fără vafă – o carte care te-a uimit recent
Pentru că deja îl iubesc pe Matt Haig datorită lui Nicholas, nici această carte nu putea rămâne fără ecou şi de aceea se află aici pentru că volumul „Cum să oprești timpul” de Matt Haig „este o poveste nebunească şi dulce-amară despre cum te poţi pierde şi regăsi, despre iminenta schimbărilor şi despre zecile de vieţi de care ai nevoie ca să înveţi cum să trăieşti cu adevărat. Matt Haig are multă empatie pentru condiţia umană, pentru lumina şi întunericul ei; foloseşte toată paleta disponibilă ca să-şi construiască poveştile excelente.”
#6 Snickers – o carte după care ești înnebunit
Nu o carte ci o serie şi achiziţionez fiecare nou volum cu o religiozitate fantastică. M-am îndrăgostit de cărţile poliţiste cu mulţi ani în urmă şi, până azi, încă sunt genul meu preferat. Şi pentru că orice se intensifică atunci când găseşti ceva cu adevărat bun, eu am găsit o scriitoare suedeză care m-a făcut să mă îndrăgostesc nebuneşte de „Seria Fjallbacka„ de Camilla Lackberg.
#7 Ciocolată caldă cu frișcă și bezele – o carte la care recurgi ca să te facă să te simți mai bine
Ori de câte ori mi se pare că totul pare pe dos, că nu sunt în apele mele sau am impresia că toată lumea este împotriva mea pun mâna pe „Exerciţii de echilibru” de Tudor Chirilă. Ultimul lucru de care am nevoie atunci când mintea mea se răzbune pe mine este să citesc volume mari care să îmi îmi antreneze şi mai mult mintea. Aşadar am nevoie de ceva care să îmi antreneze inima. Mesajul volumului? Cel mai important e să iubeşti. Şi să fii liber. Cartea este un jurnal, fiecare text având ca titlu o dată. Părţi din cartea sa sunt citite de către Tudor în 16 episoade, parte dintr-o producţie Europa Fm, pe care o ascult şi o reascult de câte ori simt ocazia (şi le ascult des).
#8 Cutie cu bomboane de ciocolată – ce serie de cărți ai citit în care există de toate, pentru toți
Aici va fi o părere cât se poate de subiectivă dar indiferent dacă eşti fan al genului poliţist sau nu această serie are de toate pentru toţi. Aş recomanda aici seria „Helen Grace” de M. J. Arlidge. Găseşti aici psihologie, iubire, sentimente, mistere, BDSM, erotism, fantezie şi multe alte elemente din care poţi alege. De acest autor, la Editura Trei au apărut primele cinci romane din seria „Helen Grace„: „Ghici cine moare primul” (declarat cel mai bun roman poliţist de debut din Marea Britanie în 2014), „Ghici ce-i în cutie„, „Casa păpuşilor„, „Ghici care-i mincinosul” şi „Băiatul pierdut„.
Sper că v-am trezit interesul şi, atât pentru cărţi cât şi pentru aceasta leapşă a cărţilor. Sunt sigură că aveţi şi alte idei şi preferinţe şi sunt extrem de curioasă cu privire la acestea.
2 Comments
Articolul mi-a facut o pofta nebuna de ciocolata :))
Promit sa iti aduc o tableta data viitoare cand ne intalnim 😀 Nu recomand abtinerea :))