Cărţi achiziţionate din SH în luna august

2 septembrie 2019

Cărţi achiziţionate din SH în luna august

De când am ajuns la Londra am încercat să găsesc un mod prin care să achiziţionez cărţi fără să cheltuiesc foarte mulţi bani. Asta în condiţiile în care mi-am dat seama că nu îmi voi putea aduce foarte multe dintre cărţile din ţară, cel puţin nu foarte curând. Aşa am descoperit charity shop-urile şi car boot sale-urile, două metode prin oamenii donează sau vând orice nu le mai este de trebuinţă. Aceste locuri sunt exact ceea ce vă aşteptaţi să fie, SH-urile cu care ne-am obişnuit acasă. Şi pentru că unele locuri sunt mine de aur pentru cititorii pasionaţi, m-am hotărât să vă arăt ce cărţi am achiziţionat din SH în luna august.

  1. Aici voi pune trei cărţi pentru că fac parte din aceeaşi serie, „The Ancient Greeks”, „The Romanş” şi „The Egyptians” („Grecii antici”, „Romanii” şi „Egiptenii”) sunt parte din seria Spotlights şi sunt cărţi de câteva zeci de pagini cu informaţii şi imagini despre civilizaţiile antice. Mi s-au părut interesante pentru că sunt pasionată de istorie dar, mai mult, pentru că imaginile sunt creionate într-un mod amuzant şi interesant. Sunt mai mult decât acceptabile pentru a reîmprospăta memoria oricui, mai ales când eşti în pană de idei de lecturi noi. Si au costat numai ‎£1.
  2. Aceasta a fost o adevărată surpriză şi nu ştiu cum am reuşit să descopăr o asemenea ediţie pentru o sumă atât de modică, „The Clockmaker’s Daughter” de Kate Morton. Cartea „Fiica ceasornicarului„, aşa cum a fost tradusă, recent, în România, am găsit-o în variantă cartonată, fiind una dintre puţinele cărţi din prima ediţie lansată cu semnătura autoarei. Cartea este într-o condiţie excelentă, foarte bine păstrată şi fără îndoituri. Eu am achiziţionat-o pentru £2.5.
  3. Tot în acelaşi SH am găsit şi una dintre cărţile care mi-au intrat în suflet anul acesta, tot în variantă cartonată şi într-o foarte bună condiţie a fost „How to stop time” de Matt Haig care este şi unul dintre scriitorii mei preferaţi. „Cum să opreşti timpul” se află, deja, de ceva timp, în librăriile din România. Eu am achiziţionat-o pentru £1.5.
  4. Pentru că am ratat-o de câteva ori acasă, când am găsit-o chiar în SH-ul de peste drum de casă, în ediţie cartonată, mi-am spus că trebuie să o citesc, neapărat. „The Woman în the window” de A. J. Finn a fost tradusă în România, anul trecut, „Femeia de la fereastră„. A apărut chiar şi ediţia de ziar, din câte ştiu, cu ziarul Libertatea. Eu am achiziţionat-o pentru £1.5.
  5. Ultima achiziţie a fost, de fapt, un pachet format din patru cărţi ale autoarei Cecelia Ahern, extrem de îndrăgită la noi şi al cărei stil inconfundabil a stors lacrimile multora dintre noi. Aveam, deja, în română, aceste cărţi dar preţul a fost cât se poate de modic iar colecţia mea de cărţi este încă în România. Asadar am achizitionat pachetul format din foarte cunoscuta „P.S. I Love You„, „How to fall in love„, „A place called here” si „Thanks for the Memories„. Cărţile încă se mai găsesc şi la noi traduse, bine-nţeles „P.S. Te Iubesc„, „Cum să te îndrăgosteşti„, „Dispăruţi fără urmă” şi „Mulţumesc pentru amintiri„. Eu am achiziţionat setul pentru £2.00

Acestea au fost cărţile achiziţionate din SH în luna august. Urmează să fac o listă cu alte cărţi achiziţionate vara aceasta, din librarii sau supermarketuri şi o comparaţie cu preţurile din SH. Dacă locuiţi în Londra sau plănuiţi o vizită, achiziţionaţi sau veţi achiziţiona cărţi din SH-urile de aici?

Partajează asta:

6 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.