Târgul de Carte GAUDEAMUS are loc la Craiova în perioada 24-28 februarie

27 februarie 2016
Dragi prieteni, aşa cum suntem obişnuiţi de 16 ani, şi în 2016, Târgul de carte Gaudeamus, poposeşte în câteva oraşe, pentru a ne bucura inimile cu frumuseţile sufletelor scriitorilor, prinse între două coperte. Aşadar, Radio România Actualităţi, organizează la Craiova între 24 şi 28 februarie, ediţia cu numărul XV a Caravanei Gaudeamus.Târgul Gaudeamus Craiova are loc la Teatrul Naţional Marin Sorescu până Duminică, 28 Februarie inclusiv, după următorul program:
M, J, V, S: 10:00 – 18:00,
Duminică: 10:00 – 15:00.

Eu am început târgul cu lansarea volumului jurnalistului Mihai Firica,
 ROMÂNIA PUZZLE – Ilustrate din rezervaţia de cleptozauri care a avut loc pe data de 25 februarie. A fost o lansare cu adevărat reuşită, întrunind nume importante, informaţii preţioase, o interpretare teatrală de excepţie şi caricaturi. Am primit autograful autorului şi abia aştept să fac recenzia volumului său. Mulţumesc, deci, Mihai Firica!
Pe data de 26 februarie, Corina Ozon a lansat al treilea volum despre amanţi, Amantii 3.0. Este al treilea volum pe care autoarea îl lansează la Craiova, la prima lansare numindu-mă printre vorbitori. Lansarea a fost un real succes, numărul celor prezenţi fiind numeros deoarece autoarea menţine cititorii interesaţi de povestea protagoniştilor, Mircea şi Câţi, la cote ridicate.
În ultima zi a târgului, pe data de 28 februarie, începând cu ora 11, Marian Godina, despre care am scris un articol aici, îşi lansează volumul de debut, mult aşteptat, Flash-uri din sens opus pe care abia aştept să îl achiziţionez şi să o recenzez, nu înainte de a primi autograful autorului. Sper, doar, să fie singura semnătură a unui poliţist pe care să o văd, după ce îmi iau permisul. 
De asemenea, tot pe data de 28 februarie, la ora 14 autorul Emanuel D. Florescu îşi lansează volumul Destin tragic de artist genial – O replică artistică post mortem. Mi s-a părut un titlu de-a dreptul interesant şi abia aştept să aud perspectiva autorului şi să primesc autograf pe cartea pe care am primit-o cadou şi pe care o voi recenza, curând. Scriitorul este și autorul cărții Elogiul înțelepciunii divine, publicată în 2015 de Editura Samuel din Mediaș.
Caravana GAUDEAMUS, iniţiată în  anul 2000 ca parte a Programului LECTURĂ, este formată dintr-o serie de evenimente expoziţionale dedicate cărţii şi educaţiei, organizate în centre culturale şi universitare de tradiţie în care există posturi regionale Radio România. Spor la cumpărături şi la lectura! Cititul te face mare! Citeşte!

Partajează asta:

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.