10 cărţi de citit în perioada Crăciunului

18 decembrie 2018

După ce am revăzut articolul de anul trecut de aici m-am gândit ce alte 10 cărţi de citit în perioada Crăciunului aș putea găși. Într-un final, am decis să rămân în același tipar și să recomand cărți a căror acţiune sau poveste se desfăşoară în luna decembrie. Pentru că am plasat, recent, două comenzi conțînând titluri de Crăciun și pentru că citesc o carte a cărei acțiuni se petrece de-a lungul a câtorva ani în perioada Crăciunul, mi-a fost mai ușor.

Niciodată nu m-am priceput să fac un top pentru cărţile pe care le-am citit pentru că fiecare e diferită şi unică, din punct de vedere al mesajului, scrierii, personajelor, învăţăturilor, etc. Această este, deci, o listă cu cele mai frumoase cărţi pe care le puteţi lectură în perioada Crăciunului, din care am învăţat cele mai frumoase poveţe şi prin care am văzut lumea din jurul meu şi micile bucurii, la o scală mult mai profundă decât obişnuiam să le văd.

  1. Un băiat numit Crăciun de Matt Haig este cartea cea mai frumoasă pe care-ţi poţi dori s-o citeşți de sărbători. Are de toate: zăpadă, aventuri, magie, umor, reni, turtă dulce, elfi, spiriduşi şi un băiat pe nume Nikolas căruia nu-i e teamă să creadă în magie. Recenzia o gășiţi aici.
  2. Fetiță care a salvat Crăciunul de Matt Haig este cel de-al doilea volum din seria autorului cu povești de Crăciun. De dată această o avem pe Amelia în prim plan, o fetiță fisatoare, curajoasă și determinată să aducă sărbătoarea magică în casele tuturor copiilor.
  3. Eu și Moş Crăciun de aceași Matt Haig a fost lansată în România chiar anul acesta și este ce-l de-al treilea volum al seriei autorului. Amelia se află, din nou, în misiunea de a salva Crăciunul și pe Moș Crăciun atunci când Iepurașul de Paște și armata lui de iepuri plănuiește să oprească Crăciunul.
  4. O zi de decembrie de Josie Silver este, de asemenea, o carte recent lansată în țară noastră și spune povestea a doi oameni, întinsă pe o durata de zece ani, cu toate pățaniile, sentimentele, amintirile și evenimentele care se întâmplă în viață lor. 
  5. Crăciunul în cele mai frumoase povestiri reprezintă o culegere de zece titluri ale unor autori cunoscuți care vor bucură copii și adulți nostalgici. Cu siguranță va veți reaminti de cele mai frumoase momente ale copilăriei regăsind aceste titluri într-o singură carte.
  6. Crăciunul lui Poirot de Agatha Christie este cartea perfectă pentru iubitorii de mistere, cărți polițiste dar care vor să rămână în spiritul sărbătorilor de iarnă. O neașteptată reuniune de familie cu ocazia Crăciunului duce la o crimă complexă. Oare care va fi deznodământul?
  7. Crăciunul lui Maigret de Georges Simenon face parte din aceeași categorie doar că, de această dată, Maigret trebuie să dezlege misterul unui Moș Crăciun surprinsă de Nepoata în vârstă de șapte ani a doamnei Martin, vecină de peste drum.
  8. Zile de Crăciun de Jeanette Winterson este o culegere cuprinzant 12 povestiri, 12 sărbători pentru 12 zile de sărbătoare. Crăciunul este acea perioada a intimității între oamenii, a apropierii în care fiecare secundă alături de cei dragi este un dar de neprețuit.
  9. Adulții ăștia! de Caroline Hulse este o comedie savuroasă, tipic americană, în care părinții divorțați ai lui Scarlet, Claire și Matt, decid să-i ofere acesteia un Crăciun „normal” în familia exitinsa ce-i cuprinde pe noii lor partener. Oare ce se poate întâmplă?
  10. Copila de zăpadă de Eowyn Ivey spune povestea unui cuplu din Alaska anilor ’20 care sunt înstrăinați de imposibilitatea de a avea copii. Aceștia decid, într-o seară, să construiască o fetiță de zăpadă care, miraculos, prinde viață a două zi.

Vă recomand, din suflet şi cu toată deschiderea aceste zece cărţi care mie, cel puţin, mi-au stârnit interesul cât să le comand, iar altele au fost deja lecturate și mi-au făcut mai frumoase sărbătorile de anul trecut. Cu siguranță va fi la fel și anul acesta. Sunt cărți pentru toate genurile și toate vârstele, așadar vor fi și cadouri perfecte pentru cei dragi. Pregătește-te să fii transpus în vremea copilăriei şi pentru redeschiderea apetitul pentru lectură în acest sezon magic.

Partajează asta:

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.